25 augusti - violence is a weapon to keep woman in subordinate position

Tjenis Penis.
 
Ja ni hörni. Igår spenderades ännu en dag i skolan, the orchid school, och det är den skolan som vår handledare Lakshmi grundrat. Precis som dagen innan var det väldigt intressanta diskussioner med denna dag könsskillnader i fokus. Det diskuterades om politik och våld med mera. Och ah vad ska jag säga. Jag lär mig otroligt mycket, och upplever ännu mer att det finns så mycket likheter mellan länderna, trots dess stora olikheter. 
 
Den stora tanken jag tog med mig, eller ah, väldigt många, men den jag väljer att skriva ut här.
 
Indien har, precis som Sverige, väldigt många lagar som står för jämställdhet. Kvinnor har exempelvis lika rättigheter som män och det är förbjudet att använda sig av kastsystem. Trots detta är det inte så verkligheten ser ut. Kastsystemet är i högsta grad, framförallt utanför städerna, aktivt och sättet det lägsta kastet behandlas på är jämförbart med slaveriet. Kvinnor lever i förtryck på många platser och har ingen stor plats i bestämmande organ. Våld mot kvinnor används som vapen inom politisk & religös propaganda och inom familjen för att hålla kvinnor i en underlägsen roll. Kvinnor tvingas även in i mindre betalda arbeten, vilket även det kan ses som ett sorts våld. 
 
Alltså, det finns lafar som är emot allt detta, men det finns sociala lagar i grund i religion och kultur som håller tidigare lagar vid liv. Hur förändrar man detta? Hur förändras personers mindset för att en förändring faktiskt ska ske på riktigt? Och huruvida ni tycker detta är applicerbart i Sverige eller inte, är upp till er, men en fundering på det kan inte vara farligt.
 
På kvällen blev det sedan efter lite handling, häng i vår lägenhet med hela Swindia gänget. Välbehövligt efter en intensiv vecka. Sovit som en bebis, och sitter nu vid frukosten. Om en timme ska vi åka för att förtidsrösta, bra tajming. Ikväll blir det sedan en kväll hos Lakshmi där vi ska få en välkomstmiddag. Yay!
 
Allmänt | |
Upp